از آنجایی که بیمارستانها مکانهایی پرتردد هستند و دائما باید ضدعفونی شوند، درهایی که در این اماکن استفاده می شود نیز باید ساختار مخصوصی داشته باشد و ویژگیهای مختلفی را در برگیرند. یکی از مهمترین ویژگیهای درهای بیمارستانی، ضد حریق بودن آن است به گونه ای که میتواند در حفظ جان بیماران تاثیر مهمی داشته باشد.
همچنین به دلیل وجود دستگاههای تصویربرداری مختلف و عبور تشعشعات آن ها از در های معمولی لازم است که در بیمارستان ها از درب هایی استفاده شود که از عبور این تشعشعات جلوگیری کند.
قیمت درهای بیمارستانی
با توجه به اینکه درهای بیمارستانی ویژگیهای خاص خود را دارند و نسبت به درهای دیگر از مقاومت بالایی برخوردارند، مواد تشکیل دهنده آنها نیز ویژگیهای خاصی خواهند داشت. بسته به نوع متریال استفاده شده در ساخت درهای بیمارستانی، جنس روکش و چهارچوب آن و همچنین ابعاد این درها قیمتهای متفاوتی را میتوان برای آن ها در نظر گرفت. حتی ویژگیهای منحصر به فرد این درها نیز میتواند تاثیر بسزایی در قیمت آنها داشته باشد اما معمولا از 12 میلیون تا 25 میلیون متغیر خواهد بود.
انواع درهای بیمارستانی
همانطور که گفته شد، هر بخش از محیط بیمارستان میتواند دری با ویژگیهای منحصر به فرد خود را نیاز داشته باشد، دری که ساختار آن با محیط داخلی آن قسمت همخوانی داشته باشد. به طور مثال برای قسمتهایی که محل عبور برانکارد هستند باید دری ساخته شود که بدون تماس دست باز و بسته شود. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان، در ادامه به بیان دسته بندیهای مختلف درهای بیمارستانی می پردازیم:
درهای بیمارستانی ضد اشعه
معمولا در بیمارستانها برای بخشهایی مانند اتاقهای رادیولوژی، سونوگرافی و … که از دستگاههای مختلف استفاده میشود و ممکن است سلامتی کارکنان را به خطر بیندازد از درهایی با مقاومت بالا در برابر انواع اشعهها که میتواند سلامتی انسانها را به خطر اندازد، استفاده میشود.
به این نوع درهای بیمارستانی، در ضد اشعه یا X-RAY Door نیز گفته میشود. این درها معمولا از لتهای سربی با ضخامت 2 میلیمتر تشکیل میشود تا خاصیت ضد اشعه بودن خود را حفظ کنند. همچنین در ساخت لایه رویی این دربها میتوان از ام دی اف، استیل یا ورق کامپوزیت استفاده کرد.
درهای بیمارستانی بادبزنی
درهای بادبزنی همانطور که از نام آنها پیداست به صورتی ساخته میشوند که در هنگام عبور و مرور کارکنان بیمارستان و بیماران روی برانکارد کمترین استفاده دست از آن صورت میگیرد. همچنین در مواقع خطر مانند آتشسوزی یا عجله داشتن کارکنان به هر دلیلی، سرعت باز و بسته شدن درهای بادبزنی میتواند کمک شایانی به آن ها کند.
نکته قابل توجه این است که ایستادر درهای بیمارستانی بادبزنی را به گونه ای طراحی میکند که از عبور دود یا آتش به طرف دیگر در جلوگیری به عمل آید.
درهای بیمارستانی هرماتیک
در قسمتهایی از بیمارستان مانند اتاقهای عمل ، بخش icu یا ccu از درهای بیمارستانی تحت عنوان هرماتیک یا به اصطلاح غیر قابل نفوذ استفاده میشود. استفاده از درهای هرماتیک (Hermatic door) در بیمارستانها به دلیل محیطهای ایزوله ای که دارد بسیار شایع است. در برخی بخشها که به دلیل مسائل بهداشتی بهتر است هوای بیرون داخل نیاید یا اشعههای خطرناک از محیط خارج نشود، معمولا از این گونه دربها استفاده میشود تا جان بیماران به دلیل آلودگی محیطی به خطر نیفتد. این نوع درهای بیمارستانی هم به صورت اتوماتیک و هم غیر اتوماتیک استفاده میشوند که البته برای محیط هایی مانند بیمارستان استفاده از درهای بیمارستانی هرماتیک اتوماتیک کاربرد بیشتری دارد. همچنین استفاده از درهای تک لت و ریلی برای محیط هایی که مسائل بهداشتی برای آنها از اهمیت زیادی برخوردار است توصیه میشود.
درهای بیمارستانی سیل (Seal Door)
نوع دیگری از درهای بیمارستانی وجود دارند که علاوه بر ایزوله نگه داشتن محیط، خود آنها نیز میبایست به صورت ایزوله نگهداری شوند. رویه این نوع درهای بیمارستانی را میتوان از شیشه سیکوریت ساخت یا مانند درهای ضد اشعه از لتهای سربی یا استیل استفاده کرد.
در کنار تمام این موارد و ویژگی هایی که برای انواع درهای بیمارستانی گفته شد باید به مقاومت بسیار بالای این درها اشاره کرد. در محیطهای پر ترددی مانند بیمارستان که ممکن است افراد یا تجهیزات بیمارستانی با شدت و سرعت به این درها برخورد کنند، میزان مقاومت دربهای بیمارستانی است که حرف اول را میزند.
مزایای استفاده از درهای بیمارستانی
درهای بیمارستانی در صورت غیر استاندارد بودن میتوانند خطرات مختلفی را با خود به همراه داشته باشند. ما در این مقاله سعی کردهایم شما را با انواع درهای بیمارستانی بیشتر آشنا کنیم. حال در این قسمت میخواهیم مزایای استفاده از درهای بیمارستانی را به اختصار برای شما عزیزان بیان کنیم تا به انتخاب درست شما کمکی کرده باشیم.
- ایجاد مانعی برای خروج اشعههای خطرناک و ورود آلودگی به محیط داخلی بیمارستان
- سهولت در رفت و آمد کارکنان و تجهیزات بیمارستانی مانند برانکارد و ویلچر
- خاصیت ضد حریق بودن این درها به دلیل جلوگیری از خروج یا ورود دود و آتش میتوانند در حفظ جان افراد تاثیر بسزایی داشته باشند.
- دربهای الکترونیک به تردد افراد با معلولیتهای جسمی مختلف کمک زیادی خواهد کرد.
- به دلیل مسائل بهداشتی که بهتر است در بیمارستانها رعایت شوند افراد بدون نیاز به دست میتوانند در بخشهای مختلف تردد داشته باشند.
مشخصات فنی درهای بیمارستانی
یکی از مهمترین بخشهای درهای بیمارستانی که در شرکت ایستادر تهیه میشود ساختار داخلی، قفل و لولای این درها است که در این قسمت درباره این بخش ها با شما صحبت خواهیم کرد:
ساختار داخلی
ساختار داخلی و دور تا دور دربهای بیمارستانی شرکت ایستادر از پروفیل دوبل شده به ابعاد 4*12 میلیمتر تهیه شده است. به عنوان عایق صوتی و حرارتی داخل این درها از پشم سنگ استفاده شده که هم عایق صوتی به شمار میرود و هم از هدررفت انرژی و گرما جلوگیری میکند.
لولای درهای بیمارستانی
به طور کل دربهایی که در بازار موجود هستند از لولای جوشی استفاده میکنند که در حرارت بالا، ضخامت اتصال لنگه در و چهارچوب را ضعیف میکنند و در طولانی مدت دچار مشکل میشوند.
چارچوب در های بیمارستانی و ضد حریق
چارچوب درهای بیمارستانی از دو نوع ثابت و متحرک تهیه شدهاند. چارچوبهای متحرک از هر دو طرف روی دیوار، لبه دارند و ضخامت آنها با توجه به دیواری که قرار است نصب روی آن انجام شود، بین 14 تا 24 میلیمتر قابل رگلاژ است. نصب این درها بدون نیاز به فریم و با بتنریزی انجام میشود.
هر محیطی بسته به نوع و میزان رفت و آمد در آن مستلزم استفاده از درهای متفاوتی است که ویژگیهای متفاوتی را نیز داشته باشند. به طور مثال درهایی که برای محیط اداری ساخته میشوند ویژگی های کاملا متفاوتی را نسبت به درهایی که در کارخانه ها استفاده می شوند خواهند داشت.
- ترتیب محصولات: پیش فرض
- نمایش 15 محصول در هر صفحه